Ministrul Educatiei da aigurari: „toate unitatile de invatamant vor avea fondurile necesare pentru plata facturilor la utilitati”

[ad_1]

Ligia Deca, ministrul Educației, a transmis la sfârșitul ultimei ședințe a Executivului că nu se pune problemea închiderii școlilor în perioada următoare, susținând acest fapt cu argumente: „Există, sigur, o preocupare pentru a ne asigura că, în condiții de iarnă, toate unitățile de învățământ vor avea fondurile necesare pentru plata facturilor la utilități. Aș vrea să amintesc că această plată, aceste tarife la utilități pentru unitățile de învățământ preuniversitar sunt plafonate; sunt plafonate la un nivel care în mod normal, pe consumuri similare, nu ar trebui să permită creșterea facturilor. Dar, împreună cu domnul prim-ministru am avut o întâlnire care a inclus prefecții din toate județele, care a inclus ministrul Energiei și ministrul afacerilor interne, în așa fel încât să vedem ce probleme există în fiecare județ – a fost o întâlnire în regim de videoconferință. Ne-au mai fost sesizate de către diferite județe probleme punctuale care nu țin neapărat de tarife, țin de modul în care se desfășoară acest proces, de tipul de furnizor, de tipul de contracte. Le avem pe toate în atenție și am promisiunea din partea tuturor colegilor mei din Guvern că orice situație în care școlile se află în dificultate va fi tratată cu prioritate și vom aloca sumele necesare astfel încât procesul să continue fizic, față în față, pe tot parcursul sezonului rece.

 (…) Dacă există probleme, este bine ca ele să fie aduse în atenția ministerului și în atenția Guvernului în ansamblu cât mai din timp și am solicitat acest lucru tuturor inspectorilor generali și tuturor directorilor de școli, dacă previzionează probleme să ni le spună din timp, în așa fel încât să-i putem ajuta să nu ajungem în situații de tipul economiei de energie sau de gaz la școli. Nu este cazul. Avem toate fondurile necesare pentru ca școlile să-și continue activitatea normal”, a conchis șefa Educației.

foto: ziare.com

Articolul Ministrul Educatiei da aigurari: „toate unitatile de invatamant vor avea fondurile necesare pentru plata facturilor la utilitati” a aparut prima data pe Prahova Business – Despre afaceri. Zi de zi – Primul cotidian online de afaceri din Prahova.

[ad_2]

Source link