Ajutor în bucătărie de la detergentul pentru vase

Ați pregătit o mâncare delicioasă, toți cei dragi au fost încântați și au mâncat tot din fafurie. Zâmbiți mulțumită dar, peste câteva clipe, surâsul vă îngheață pe chip. Chiuveta din bucătărie este plină ochi cu farfuriile și vesela murdare, iar dumneavoastră simțiți că nu mai aveți pic de energie. Cu toate acestea, vasele trebuie spălate. Noroc cu detergentul pentru vase, care vă ajută să rezolvați rapid problema și mai apoi să aveți parte de acele moment de relaxare pe care vi le doriți. Despre detergentul de vase vă vom vorbi și noi în rândurile de mai jos, pentru a afla mai multe informații ce sperăm că vă vor fi de folos.

Caracteristicile unui detergent de vase

La prima vedere, detergentul de vase pare un produs simplu, și este de mirare că a fost nevoie de atât de multă muncă pentru a se ajunge la rezultatul din ziua de azi. Dar, cu toate acestea, nu toți dergenții de vase sunt la fel, unii prefer marca X, în timp ce alții susțin că nu există ceva mai bun decât produsul firmei Y. Dar, ce face cu adevărat bun, un detergent de vase? În rândurile de mai jos vă vom prezenta câteva caracteristici ale acestui produs.

Puterea de degresare

Aceasta reprezintă de fapt câte grame de grăsime poate să îndepărteze un gram de detergent. Grăsimile de pe suprafața farfuriilor sunt cele mai greu de îndepărtat, pentru că sunt aderente și insolubile în apă. De aceea, dacă vă dorți un detergent pentru vase bun, încercați unul cu o mare putere de degresare.

Rezistența la clătire

Suntem convinși că nu știați de această caracteristică și mai ales, ce presupune ea. Aceasta înseamnă că un un detergent de vase bun, după ce va dizolva grăsimile, trebuie să nu lase urme pe vase, și să se clătească cu doar puțină apă.

Parfumul

Nu îi negăm importanța, dar în cazul detergentului de vase, parfumul nu trebuie să fie unul persistent. Cum ar fi ca farfuria să miroasă a pin, de exemplu, iar dumneavoastră să consumați din ea un preparat? Așadar, căutați unul cu parfum discret, care poate fi și el eliminate lejer, prin clătire.  

Prețul

În condițiile în care pe piață există o gamă variată de detergenți pentru vase, nu este de mirare că prețul poate contribui și el foarte mult la succesul sau din contră, insuccesul unui produs. Un raport bun preț/calitate va asigura succesul pe piață al acelui detergent, care va fi apreciat și preferat de mulți utilizatori.

Dezavantajele detergentului de vase

Cu toții apreviem calitățile degresante ale unui detergent de vase, dar majoritatea dintre noi uită că în alcătuirea acestora intră numeroase ingredient de natură chimică. Acestea pot cauza cu timpul probleme cutanate, dar nici cu mediul înconjurător nu sunt prea prietenoși acești detergenți. În afară de problemele cutanate, o parte dintre cei care au utilizat detergenții de vase au reclamat că s-au confruntat cu diverse alergii provocate de aceștia.

Potrivit medicilor specialiști, ”majoritatea dermatitelor ce apar în regiunea mâinilor sunt cauzate de utilizarea frecventă a detergenţilor chimici de vase. Multitudinea de antigeni şi agenţi concentraţi de înlăturare a grăsimii  atacă pielea, provoacă iritaţii, înroşiri, o deshidratează, fapt ce duce la îmbătrînirea prematură a pielii”.

O altă problemă a acestora este faptul că în alcătuirea lor intră fosfații. Aceștia, chiar dacă nu se văd cu ochiul liber, rămân în continuare pe suprafața farfuriei spălate, și nu sunt îndepărtați nici măcar printr-o clătire abundentă. Aceștia intră mai apoi în contact cu hrana și în acest fel ajung în interiorul organismului nostru. De asemenea, se pare că detergenții pentru vase conţin şi unele substanţe cancerigene extrem de dăunătoare sănătăţii.

Detergenți pentru vase făcuți la tine acasă

Și atunci, care ar fi soluția, vă întrebați cu siguranță. O soluție ar fi să vă preparați singuri detergentul pentru vase, iar noi vă vom veni în ajutor.

Detergentul pentru vase cu aromă de citrice

Studiile au demonstrate că aromele de citrice sunt printre preferatele utilizatorilor în ceea ce privește mirosul detergenților pentru vase. De aceea, prima rețetă pe care o aducem în fața dumneavoastră este pe bază de citrice.

Aveți nevoie de două lămâi, un grapefruit, 200 g sare de bucătărie, 100 ml oţet de mere, 400 ml apă, o crenguţă de cimbru și opțional, bicarbonate de sodium.

La capitolul ustensile de care vă veți servi în prepararea acestui detergent intră un blender (pentru a amesteca bine toate ingredientele) şi de un recipient în care veți fierbe compoziţia.

Începeți prin a spălat bine fructele, pe care le tăiați apoi în bucăți mici. Aveți grijă să îndepărtați semințele, după care puneți bucățile de fructe în vasul blenderului, împreună cu 200 ml de apă. Puneți capacul și mixați timp de două minute, preferabil la viteză mare, pentru ca amestecul să fie unul omogen. Amestecul astfel rezultat îl veți turna în vasul în care urmează să-l fierbeți, după care adăugați și restul ingredientelor. Lăsați totul să fiarbă la foc mic, și amestecați continuu. După primul clocot, veți avea nevoie cam de maxim 15 minute până când detergentul de vase preparat în casă va fi gata. După ce ați oprit focul, îndepărtați crenguța de cimbru. Amestecul final va avea o consistență cu cea a unei marmelade de citrice.

Cu cantitatea pe care o obțineți, veți avea parte de un detergent pentru vase care vă va ajunge pentru aproximativ 10 zile. Veți fi mai mult decât mulțumit(ă) de produsul final rezultat, iar murdăria se va îndepărta ușor de pe suprafața vaselor dumneavoastră. În plus, amestecul nu vă va provoca niciun fel de probleme cutanate sau alergii. Vă puteți dori ceva mai mult de atât?