Aparatul împotriva gândacilor vă scapă de ”oaspeții” nepoftiți

Printre cele mai mari probleme cu care te poți confrunta atunci când locuiești la bloc pe primul loc se situează ”vizita” gândacilor de bucătărie. Senzația de greață amestecată cu teamă pe care o simți la vederea lor nu prea poate fi comparată cu nimic. De obicei, aceștia și-au ales drept ”destinație de vacanță” tocmai locuința ta din mai multe motive, dar care de fapt s-ar rezuma la unul singur: lipsa unei curățenii corespunzătoare. Fie că din grabă mai lași resturile de mâncare pe masa din bucătărie, sau în cazul blocurilor cu mai multe etaje, ghenele de resturi menajere de pe scara blocului, toate acestea sunt parcă o invitație pentru gândacii de bucătărie pentru a-ți intra în locuință.

În interiorul locuinței tale, adesea aceștia își găsesc loc prin crăpăturile și fisurile prezente în dulapurile sau mobilierul din bucătărie sau baie, sau în mobilierul din lemn. La fel, după cum bine știi, gândacii de bucătărie pot pătrunde în casă prin intermediul deschizăturilor mici din uși și ferestre, iar aparatele electrocasnice din bucătărie sunt preferate de aceștia pentru a se ascunde în spatele lor. Și imaginea în care te duci noaptea la baie și ai surpriza neplăcută să găsești un astfel de ”chiraș” pe hol sau în camera de baie, în cadă sau pe gresie, nu îți este oarecum familiară?  

Și totuși, ce e de făcut?

În încercarea de a mai scăpa de gândacii de bucătărie, o soluție poate veni din partea insecticidelor din comerț, dar care de cele mai multe ori au un miros neplăcut, care poate afecta și căile respiratorii. Iar, de multe ori, gândacii de bucătărie sunt foarte rapizi, iar viteza noastră de reacție poate avea de suferit, așa că până ne repezim noi să luăm sprayul, insecta a și dispărut de mult din raza noastră vizuală.

Totuși, indiferent ce metodă alegi pentru a scăpa de gândacii de bucătărie, trebuie să începi prin a face o curățenie ca la carte. Dacă nu respecți această primă regulă, dar și cea mai important, poți încerca ”marea cu sarea” și gândacii nu se vor da duși din locuința ta.

Începe prin a sigila spațiile din jurul mașinilor de spălat vase, chiuvetelor, cabinelor de duș sau căzilor de baie. Astfel te vei asigura că bucătăria și baia ta sunt lipsite de umezeală, iar nesuferitele insecte nu vor mai avea căi de acces sau spații unde se pot ascunde. Apoi, curăță și dezinfectează piesele de mobilier; nu uita să insiști și la spațiile de sub acestea. Scutură bine covoarele, periază-le, și nu uita să speli bine pardoseala. O atenție deosebită trebuie .acordată spațiului dintre mobilier și pereți; chiar dacă accesul tău e mai dificil și ai mai mult de muncă, gândește-te că pentru gândaci acel spațiu este locul ideal unde se pot ascunde. Ia la mână toate sertarele, aruncă tot ce nu îți mai trebuie, aerisește locurile unde ții depozitate hainele.

Uită de acum de obiceiul prost de a lăsa spălatul vaselor murdare din chiuvetă pe mai târziu. Practic, procedând astfel, aproape că le faci o invitație gândacilor să poposească în casa ta. Vasele în care ții mâncare sau resturile care ți-au mai rămas trebuie acoperite bine, iar regula se aplică și în cazul hranei pentru animăluțul de companie.

Gândacii de bucătărie te pot îmbolnăvi

Din păcate, în afară de repulsia pe care o avem față de aceste nesuferite insecte, acestea pot provoca și numeroase boli. Potrivit medicilor, gândacii de bucătărie sunt responsabili de numeroase boli, majoritatea dintre ele chiar foarte grave, așa că nu mai ezita atunci când vine vorba de eliminarea lor. Pe corpul lor, gândacii de bucătărie transportă germeni de toxiinfecţii alimentare şi sunt responsabili pentru răspândirea de dizenterie şi gastro-enterită la oameni. Alte boli provocate de aceștia mai sunt și hepatita A, holeră, precum şi o varietate de bacterii sau de infecţii virale.

Și asta nu este tot. Saliva, excrementele şi microorganismele de descompunere ale gândacilor de bucătărie conţin proteine alergene cunoscute pentru rolul lor în declanşarea şi creşterea severităţii simptomelor astmului bronşic. Din păcate, cei mai afectați în acest caz sunt copiii, care mai pot căpăta de la nesuferiții gândaci și paraziți intestinali. Diareea, scaunul cu sânge şi crampele abdominale sunt doar câteva dintre problemele pe care gândacii de bucătărie ni le pot provoca și pe care le puteți evita scăpând pentru totdeauna de această problemă din locuința ta.

Aparatul cu ultrasunete promite să te scape de problemă

Atunci când nimic nu pare să aibă vreun efect, se pare că totuși mai rămâne un singur lucru de făcut. Apelează la ajutorul unui aparat cu ultra sunete, cu ajutorul căruia DOAR gândacii ajunși la maturitate vor dispărea din locuința ta. În cazul celor nedezvoltați pe deplin, nu îți rămâne decât să apelezi în continuare la folosirea insecticidelor sau a altor metode pe care le cunoști.

Specialiștii în domeniu susțin că nu este suficient un singur aparat cu ultrasunete pentru ca problema să dispară. Este important să ai un aparat în bucătărie şi unul într-o zonă care să permită propagarea ultrasunetelor într-un spaţiu cât mai mare. De exemplu pe hol, undele vor ajunge şi în camere dacă uşile sunt lăsate deschise.

Nu uita niciodată că gândacii de bucătărie reprezintă un adevărat pericol pentru sănătatea ta și a celor dragi, iar în rândurile de mai sus am și exemplificat cum ne pot aceștia afecta starea de bine. De aceea sfatul specialiștilor, dar și al nostru totodată este să nu mai eziți și să iei măsuri şi să rezolvi problema cât mai repede cu putinţă. Recomandarea noastră este să apelezi totuși la aparatul cu ultrasunete. Nicio altă metodă nu va avea rezultatele acesteia, și tu vei fi pe deplin mulțumit.