Mașinile de spălat pardoseala, soluția pentru o curățenie eficientă

De multe ori, la vizitele prin hypermarket-uri ați observat angajați care curățau de zor pardoseala cu ajutorul unor mașini de pălat speciale. Într-adevăr, aceste echipamente se dovedesc de un real ajutor atunci când vine vorba de spălatul pardoselilor unor spații de mari dimensiuni, acolo unde, cu clasica mătură și banalul mop curățenia ar dura prea mult, ca să nu mai vorbim de cât timp ar fi nevoie și pentru uscarea podelelor. Specialiștii în domeniu susțin că mașinile de spălat pardoseala sunt folosite nu doar pentru comoditatea cu care îți speli gresia sau parchetul, dar și pentru igienizarea spațiului. Fără îndoială că ți-ai fi dorit așa ceva și acasă, dar aici spațiul este mult mai mic decât într-un hypermarket, de exemplu, așa că ai oftat și ai trecut la curățenia prin mijloacele clasice. Cu toate acestea, pe piață au început să apară și unele mașini de spălat pardoseala de dimensiuni considerabil reduse, și care pot fi folosite cu succes chiar în propria locuință.

Dacă ai un copil mic care scapă ceva pe jos sau se joacă prin casă, sau dacă ești printre cei care au un animăluț de companie, atunci nu mai este nevoie să îți reamintim că trebuie să ai pardoseala mereu igienizată. Cei mai mulți microbi se regăsesc în pardoseală, iar dacă micuțul tău petrece mult timp pe jos, explorând sertarele sau exersând mersul de-a bușilea, atunci ai nevoie de o mașină de spălat pardoseala pentru locuință.

Aparatul perfect pentru curățenia casei

În zilele noastre, cele mai multe locuințe sunt prevăzute, pentru a spori gradul de confort, cu pardoseli din gresie și parchet, pe alocuri și mochete. Atunci când timpul este exact ceea ce-ți lipsește, este mai mult decât frustrant să pierzi vremea cu mătura și mopul în mână când poți face cu totul altceva. Ca să nu mai zicem că este și destul de obositor, mai ales dacă în casă sunt și copii mici – destul de certați cu expresia ”păstrați curățenia”, sau dacă animăluțul tău de companie și-a lăsat urmele de lăbuțe de pardoseala pe care tocmai ce ai terminat să o cureți. Salvarea ta bine atunci de mașinile de spălat pardoseala pentru locuințe, pe care le găsești în magazinele sau site-urile de specialitate. Dacă nu știi ce să alegi, nu ezita și ceri sfatul consultanților, care îți vor oferi toate informațiile de care ai nevoie.  

Pentru profesioniști

În cazul spațiilor mari, o mașină mică de spălat pardoseala nu este ceea ce ai nevoie, așa că avem pentru tine, în rândurile de mai jos, câte sugestii de astfel de echipamente, care te vor scuti de mult efort inutil.

TASKI swingo 755

Potrivit producătorilor, acest echipament pentru curățenie este o mașină automată cu alimentare la rețea pentru spălat și uscat pardoseli cu alimentare la rețea. Sistemul de axe dual asigură o manipulare ușoară și o excelentă manevrabilitate în spațiile înguste cât și o transportare ușoară. Principalele caracteristici ale acesteia sunt: agilitate şi performanţă ridicate, rezultate de curăţare şi uscare excelente, rezistenţă, simplitate şi întreţinere uşoară și este combinația perfectă de agilitate şi performanţe ridicate. De asemenea, rezervorul cu un volum de 40 litri reduce numărul de opriri necesare pentru reumplere, eliminând pierderile de timp atunci când efectuaţi operaţiunile de curăţare. Este unul dintre cele mai bune produse de acest gen de pe piață, așa că nu vei regreta dacă o veți achiziționa.

Scrubmaster E/B10

Mașinile Scrubmaster E10 şi  B10 au primit multe aprecieri deoarece sunt compacte, robuste şi uşor de transportat; ideale pentru curăţenia meticuloasă a unor aplicaţii mici cu multe obstacole. Cele două perii cilindrice contrarotative şi cele două ştergătoare de podea, poziţionate înaintea şi în spatele capătului spălător, asigură o spălare minuţioasă şi o aspirare perfectă până la marginea peretelui, atât lateral, cât şi în abordările frontale, evitând să fie nevoie de o nouă intervenţie în aceleaşi locuri. Sunt deosebit de indicate pentru curăţenia unor pavimente structurate sau cu pierderi mari. Pentru schimburi lungi de lucru, versiunea cu baterie poate fi dotată cu mai multe pachete de baterii şi încărcătoare de baterie pentru a-i spori autonomia”.

Karcher, un nume, o garanție

Atunci când vine vorba despre echipamente de curățenie, dacă spui Karcher, deja în mine ai clară definiția calității. Produsele acestora sunt recunoscute prin proprietățile lor, combinate cu durata mare de funcționare, iar calitatea acestora nu poate fi descrisă decât printr-un singur cuvânt: inreproșabilă. Nu este de mirare deci că mașinile de spălat pardoseala de la Karcher sunt, credem noi, poate cele mai bune echipamente pentru curățenie. Alegând un astfel de produs, vei avea parte de ”mobilitate crescută prin folosirea acumulatorilor și încărcătorului situat la bordul echipamentului Karcher.

Potrivit producătorilor, mașinile de spălat pardoseala Karcher oferă economie și randament în curățenie în domeniul hotelier, magazine și hipermarketuri, spații de depozitare și producție sau în industria auto.

Tennant T1B

Nu puteam să vorbim despre mașinile de spălat pardoseala fără a aminti măcar un aparat care poate fi folosit cu succes chiar și în locuința personală. Este vorba despre Tennant T1B cu 38 cm lăţime de lucru, și care se dorește a fi soluţia ideală pentru curăţarea de suprafeţe mici, unde până acum s-a ales soluţia de spălare manuală cu mop.

Concluzii

Așadar, o mașină de spălat pardoseala îți vine de mare ajutor atunci când dorești curățarea și igienizarea spațiului. Ce-i drept, nu este o investiție chiar ieftină, dar avantajele folosirii acesteia depășesc cu mult eventualele mici dezavantaje. Trebuie doar să consulți oferta magazinelor sau cea de pe site-urile de profil și să alegi acel echipament care să se preteze cel mai bine nevoilor tale, care să și curețe, dar să și dezinfecteze în același timp. Și, din fericire pentru utilizatorii casnici