Odorizantul, soluția pentru o baie înmiresmată
Cu toții ne dorim o casă care să miroasă plăcut, a curat și de ce nu, să se simtă și un ușor iz proaspăt, ce te duce cu gândul la primăvară sau la o binemeritată vacanță.
Cea mai la îndemână metodă prin care putem face ca locuința să miroasă frumos este o curățenie bună urmată de câteva pufuri din partea odorizantului de cameră. Dar, ce ne facem în camera de baie unde, hai să reuncoaștem, mirosurile nu sunt chiar dintre cele mai plăcute. Pot fi folosite odorizantele și în această încăpere? Răspunsul specialiștilor este că da, mai ales că multe dintre acestea sunt considerate produse igienice datorită faptului că prin curățarea mirosurilor neplăcute implică și un proces de eliminare a bacteriilor și microbilor din aer.
Odorizante din comerț
Pe rafturile marilor magazine se găsesc o mulțime de odorizante, unele dintre ele special concepute pentru a putea fi folosite cu succes și în camera de baie. Și, trebuie să recunoaștem, fie că ne referim la baia personal, fie la cea de la serviciu, un astfel de dispozitiv parcă ne schimbă dispoziția o dată ce pătrundem în acest spațiu. Aceste odorizante au arome dintre cele mai diverse, menite să satisfacă și cele mai pretențioase… nasuri, așa că sigur și dumneavoastră veți găsi ușor unul care să vă fie pe plac.
Cu toate acestea, medicii atrag atenția utilizatorilor că este nevoie de prudență în folosirea lor, deoarece pot provoca unele alergii sau ceva probleme respiratorii. Multe dintre ingredientele care intră în alcătuirea acestora sunt de natură chimică, așa că nu este de mirare că pot provoca problemele despre care v-am vorbit mai sus.
Și atunci, care este soluția? Simplu: odorizantele de baie naturale, pe care le puteți face chiar singuri, acasă. Acestea au avantajul că sunt prietenoase cu mediul înconjurător, nu afectează starea de sănătate a utilizatorilor sau a celor din jur, ca să nu mai vorbim și de faptul că sunt mult mai ieftine decât cele de pe rafturile marilor magazine.
Prepară-ți singură odorizantul pentru camera de baie
Dacă vreți nu doar să economisți, dar și să vă protejați familia de alergii sau alte probleme de sănătate și sunteți preocupat/ă și de starea mediului înconjurător, avem o soluție pentru dumneavoastră: preparați-vă singuri odorizantul pentru camera de baie! Nu vă faceți griji, avem și câteva rețete care să vă vină în ajutor. Ingredientele sunt ieftine și, de regulă, se găsesc cam în orice casă.
Odorizant natural cu uleiuri esențiale
Una dintre cele mai simple rețete de odorizant natural pentru camera de baie poate fi făcută doar apelând la câteva uleiuri esențiale și la apă. Astfel, aveți nevoie de 10 picături de ulei esențial de lemongrass; 10 picături de ulei esențial de grepfruit; 10 picături de ulei esențial de bergamotă; 250 ml apă; o sticluță cu pulverizator. Pentru a prepara odorizantul, nu trebuie decât să amestecați toate uleiurile esențiale într-un recipient, după care adaugăți apa, amestecând din nou. După ce amestecul s-a omogenizat, turnați compoziția în sticluța cu pulverizator, apoi aplicați odorizantul natural pe suprafețele din baie și în vasul de toaletă, după fiecare folosire. Mirosul va fi unul foarte plăcut, iar camera de baie parcă a devenit dintr-o dată mai luminoasă!
Odorizant natural cu oțet alb
Folosit în camera de baie, oțetul are proprietatea de dezinfecta suprafețele pe care este aplicat, așa că îl puteți folosi doar și pentru a curăța diferite suprafețe. Dar iată rețeta de odorizant de cameră pe bază de oțet. Aveți nevoie doar de 750 ml oțet alb; 250 ml apă; o sticlă cu pulverizator.
Pentru a prepara, nu trebuie decât să amestecați toate ingredientele într-un recipient, după care le adaugați în sticla cu pulverizator. Folosiți soluția astfel rezultată pentru a o aplica în interiorul vasului de toaletă, spălând bine cu o perie sau cu un burete. Acest amestec este foarte bun pentru a scăpa de mirosurile neplăcute. Pentru un miros și mai plăcut, profitați de rețeta anterioară și folosiți mai întâi amestecul cu oțet pentru dezinfectare și apoi cel cu uleiuri esențiale, dacă vă doriți un iz înmiresmat în camera de baie.
Odorizant natural cu lămâie
Un studiu de piață în rândul oamenilor obișnuiți a demonstrat că mirosul de lămâie este cel mai adesea asociat cu curățenia. Și nici nu este de mirare, mai ales că lămâile sunt bogate în uleiuri naturale și acid citric, care elimină rapid mirosurile neplăcute. Așa că profitați de aceste proprietăți ale lămâilor pentru a vă crea propriul odorizant de baie, pentru că veți vedea, prepararea lui este mai mult decât simplă. Veți avea nevoie de cojile de la 5 lămâi proaspete; sucul de la o lămâie; 250 ml apă. Puneți cojile și zeama de lămâie în apă, fierbe amestecul aproximativ 5 minute, apoi așezați ibricul pe un postament în baie, pentru ca vaporii sa curețe aerul și să producă un miros plăcut. Baia va mirosi proaspăt și ”a curat”
Odorizant natural cu esență de vanilie
Mirosul de vanilie este asociat de obicei cu bucătăria și gustul unic al dulciurilor făcute în casă. Cu toate acestea, vanilia este și una dintre cele mai bune soluții dacă vreți să scăpați de izurile neplăcute din baie. Pentru a prepara odoriznatul pentru camera de baie aveți nevoie doar de o lingură de esență de vanilie (10 ml) și câteva bețe de scorțișoară. Nu va fi nevoie să preparați termic nimic, doar veți pune esența de vanilie și bețele de scorțișoară pe o farfurie și apoi le depozitați într-un colț al băii. Înnoiți odorizantul o dată la câteva zile, pentru a menține proaspătă aroma plăcută.